Premie van de zorgverzekering in 2021

Je hebt misschien al gemerkt dat de premie die je voor je zorgverzekering betaalt in 2021 erg kan verschillen tussen de verschillende verzekeraars. Het is soms een groot karwei om de premie van je zorgverzekering voor 2021 te berekenen. Tocht loont het steeds de moeite, want met deze berekening kun je meteen enkele honderden euro’s per jaar uitsparen. En dat is erg handig meegenomen. Bereken de premie van je zorgverzekering voor 2015 dus snel en je kan er in de toekomst de vruchten van plukken.

Veranderingen premies zorgverzekering

De premies van zorgverzekeringen veranderen bijna ieder jaar. Dat komt doordat er nog elk jaar aan de wetten wordt gesleuteld die bepalen wat een zorgverzekering nou wel of niet mag en moet doen. Als je al jarenlang bij dezelfde zorgverzekeraar zit en je let niet goed op, dan kan het dus gebeuren dat jouw verzekering helemaal niet zo voordelig is als deze enkele jaren geleden was. Een nieuwe premie voor je zorgverzekering in 2015 berekenen kan dan ook veel voordeel opleveren, en er zijn verschillende tools die je daarbij kunnen helpen.

Opbouw premie zorgverzekering

Allereerst moet je goed begrijpen hoe de premie van je zorgverzekering precies is opgebouwd. In 2021 is de nominale premie van je zorgverzekering onafhankelijk is van je inkomen, maar het kan verschillen per verzekeraar. Daarbovenop komt een extra premie die afhankelijk is van je inkomen: wie meer verdient, moet meer betalen. Verder zijn er nog allerlei kortingen en speciale tarieven voor mensen die collectief dezelfde verzekering afsluiten. Dit heet collectiviteitskorting.

Er zijn veel websites die je een duidelijk overzicht geven van alle premies van zorgverzekeringen in 2021. Op onze hoofdpagina vind jij een duidelijk overzicht van tientallen zorgverzekeraars die wij op maat kunnen vergelijken op basis van jouw wensen en informatie. Vul jouw gegevens in en bekijk direct welke zorgverzekering de juiste keuze is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *