Dit is de beste zorgverzekering voor studenten

Wanneer je 18 wordt moet je verplicht een eigen zorgverzekering nemen, of je nou student bent of niet. Wanneer je student bent blijven de gewone regels voor zorgverzekeringen wel gelden, maar toch is het vaak voordeliger om een speciale zorgverzekering voor studenten af te sluiten. Op die manier geniet je van een voordelige prijs die speciaal op jouw financiële en sociale situatie is aangepast.

 

Studenten krijgen goedkope zorgverzekering

Studenten zijn een belangrijke doelgroep voor veel zorgverzekeraars. Vaak doen de verzekeraars dan ook extra hun best om de goedkoopste zorgverzekeringen voor studenten aan te bieden, zodat ze potentieel trouwe klanten voor de rest van hun leven kunnen werven. Daar kan jij als student natuurlijk handig een graantje van meepikken want je hoeft maar net zo lang bij de zorgverzekeraar te blijven als je zelf wilt. Je kan één keer per jaar (voor 1 januari) overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar.

 

Als student besparen op de zorgverzekering

De goedkoopste zorgverzekering voor studenten voor 2015 vind je door een online zorgvergelijker te raadplegen. Op onze website vind je een onafhankelijke vergelijker die gespecialiseerd is in het vergelijken van zorgverzekeringen en speciaal kan worden toegespitst op het vergelijken van zorgverzekeringen voor studenten. Neem daar dus vast een kijkje wanneer je op zoek bent naar het beste aanbod. Enkele verzekeraars die een speciale studentenzorgverzekering hebben zijn VGZ, Menzis en Rabobank. Vaak liggen de premies van zo’n speciale zorgverzekering voor studenten lager dan bij gewone zorgverzekeringen. Omdat je als student vaak geen groot inkomen hebt is ook de inkomensafhankelijke bijdrage bij zo’n verzekering niet erg groot.

 

Studeren in het buitenland

Een zorgverzekering voor studenten die in het buitenland studeren of daar stage lopen blijft eigenlijk net hetzelfde. Je zorgverzekering die je in Nederland afsloot, blijft gewoon doorlopen. Je blijft dus gewoon verzekerd in Nederland, met alle voordelen van dien. Let wel op, als je niet alleen studeert in het buitenland, maar er ook werkt of als je ouder bent dan 30, dan vervalt je Nederlandse studenten verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *