De beste zorgverzekeraars op een rijtje

Zorgverzekeraars heb je in alle soorten en maten, en veel mensen vergeten dat er erg veel verschil zit in de pakketten en prijzen die de verschillende zorgverzekeraars aanbieden. Wanneer je op zoek bent naar de beste zorgverzekeraar dan is het belangrijk dat je de verschillen tussen zorgverzekeraars goed kent. Zo kun je een geïnformeerde keuze maken die het beste past bij jouw persoonlijke situatie, zowel op financieel als op medisch vlak.

Wat doet een zorgverzekeraar?

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen verplicht. Alle verzekeraars in Nederland bieden zo’n basisverzekering aan en elke verzekeraar is verplicht iedereen die dat wenst aan te nemen voor deze verzekering. Dat heeft de overheid zo beslist omdat zij het belangrijk vindt dat absoluut iedereen verzekerd is. Zo’n basisverzekering houdt de meeste dingen in die je van een zorgverzekeraar zou verwachten, zoals bijvoorbeeld medicijnen, dokterskosten, ziekenhuisopnames en verzorging, maar ook hulptoestellen voor mensen met een beperking en tandheelkundige zorg voor kinderen onder de 18. Dit is een pakket dat iedere zorgverzekeraar dus moet aanbieden aan zijn klanten. Over de exacte inhoud van het basispakket wordt ieder jaar opnieuw beslist, dus het kan zijn dat er in de volgende jaren kleine veranderingen optreden in de lijst. Zo woedde bijvoorbeeld recent het debat over in welke mate psychologische hulp gedekt moet worden. Er werd beslist dat consultaties voor psychologische hulp altijd terugbetaald zullen worden, en bijgevolg ging de kost van veel zorgverzekeringen wat omhoog.

De ideale zorgverzekeraar

Om de beste zorgverzekeraar te kiezen voor jouw situatie, kun je het beste kiezen voor onze onafhankelijke vergelijker die alle verschillende zorgverzekeringen op een rijtje zet. Vergeet hierbij niet dat je niet alleen naar de basisverzekering moet kijken, maar ook naar extra dekkingen die jij belangrijk vindt. Het terugbetalen van onderdelen als fysiotherapie, orthodontie voor volwassenen en nieuwe geneeskundige technieken zoals shockwave therapie kan sterk variëren tussen de verschillende zorgverzekeraars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *