Bespaar geld met deze goedkope zorgverzekeringen

Extra’s en cadeaus van zorgverzekeraars

Voor veel zorgverzekeraars is het niet meer genoeg om aantrekkelijke prijzen te bieden aan hun klanten. Omdat de concurrentie op de vrijgemaakte markt voor zorgverzekeringen zo groot is wordt het steeds moeilijker voor zorgverzekeraars om nieuwe klanten te strikken. Je ziet dan ook steeds vaker dat zorgverzekeraars allerlei extra’s en cadeaus aan (nieuwe) klanten uitdelen om hen over de streep te trekken. Sommige zorgverzekeraars bieden hun klanten zelfs allerlei leuke gadgets zoals tablets en spelconsoles aan. We overlopen even de verschillende bonussen, acties, extra’s en cadeaus die er bestaan. Zo krijg je meteen een beter beeld van welke zorgverzekering je nou precies moet nemen, want zo’n cadeau, dat is natuurlijk erg handig meegenomen.

Cadeau bij uw zorgverzekering

Allereerst zijn er zorgverzekeraars die gewoon een vaste korting geven aan nieuwe klanten. Op maandelijkse basis lijkt de korting die je op die manier krijgt misschien niet veel, maar op jaarbasis spaar je zo al gauw honderd euro uit. Wanneer je puur op zoek bent naar de goedkoopste zorgverzekering en geen luxe cadeaus zoals iPads of andere leuke elektronica nodig hebt, is dit wellicht de beste keuze. Niet iedereen heeft interesse in deze elektronica.

Er zijn eveneens zorgverzekeraars die geen vaste bedragen korting geven, maar gewoon een procentuele korting over de algemene maandelijkse premie. Zoek je goed, dan vind je zorgverzekeringen die op die manier tot 10% korting geven. Dit is erg mooi meegenomen.

Cadeaus en korting

Een behoorlijk recent fenomeen zijn de zorgverzekeraars die niet alleen korting geven, maar ook hun nieuwe klanten willen belonen voor het overstappen met een concreet geschenk. Meestal kan je in dit geval kiezen voor enkele verschillende cadeaus, zoals een iPad, een tablet van een ander merk, een smartphone of zelfs een Xbox. U heeft ontzettend veel keuze. Sommige zorgverzekeraars werken met een dubbel systeem, waarbij je de (procentuele) korting kan inwisselen tegen een leuk cadeau.

De beste zorgverzekeraars op een rijtje

Zorgverzekeraars heb je in alle soorten en maten, en veel mensen vergeten dat er erg veel verschil zit in de pakketten en prijzen die de verschillende zorgverzekeraars aanbieden. Wanneer je op zoek bent naar de beste zorgverzekeraar dan is het belangrijk dat je de verschillen tussen zorgverzekeraars goed kent. Zo kun je een geïnformeerde keuze maken die het beste past bij jouw persoonlijke situatie, zowel op financieel als op medisch vlak.

Wat doet een zorgverzekeraar?

Een basisverzekering is in Nederland voor iedereen verplicht. Alle verzekeraars in Nederland bieden zo’n basisverzekering aan en elke verzekeraar is verplicht iedereen die dat wenst aan te nemen voor deze verzekering. Dat heeft de overheid zo beslist omdat zij het belangrijk vindt dat absoluut iedereen verzekerd is. Zo’n basisverzekering houdt de meeste dingen in die je van een zorgverzekeraar zou verwachten, zoals bijvoorbeeld medicijnen, dokterskosten, ziekenhuisopnames en verzorging, maar ook hulptoestellen voor mensen met een beperking en tandheelkundige zorg voor kinderen onder de 18. Dit is een pakket dat iedere zorgverzekeraar dus moet aanbieden aan zijn klanten. Over de exacte inhoud van het basispakket wordt ieder jaar opnieuw beslist, dus het kan zijn dat er in de volgende jaren kleine veranderingen optreden in de lijst. Zo woedde bijvoorbeeld recent het debat over in welke mate psychologische hulp gedekt moet worden. Er werd beslist dat consultaties voor psychologische hulp altijd terugbetaald zullen worden, en bijgevolg ging de kost van veel zorgverzekeringen wat omhoog.

De ideale zorgverzekeraar

Om de beste zorgverzekeraar te kiezen voor jouw situatie, kun je het beste kiezen voor onze onafhankelijke vergelijker die alle verschillende zorgverzekeringen op een rijtje zet. Vergeet hierbij niet dat je niet alleen naar de basisverzekering moet kijken, maar ook naar extra dekkingen die jij belangrijk vindt. Het terugbetalen van onderdelen als fysiotherapie, orthodontie voor volwassenen en nieuwe geneeskundige technieken zoals shockwave therapie kan sterk variëren tussen de verschillende zorgverzekeraars.

Bespaar geld met deze goedkope zorgverzekeringen

Eén van de belangrijkste factoren voor een goede zorgverzekering is dat deze goedkoop is. Veel mensen betaalden in 2014 nog steeds te veel voor een zorgverzekering die eigenlijk veel goedkoper had kunnen zijn. Dat komt omdat de meeste mensen denken dat overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar nog steeds een enorme karwei is waar je dagenlang mee bezig moet zijn. Niets is echter minder waar, want kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering was nog nooit zo eenvoudig. Dankzij de vergelijker op onze website kun je meteen de goedkoopste uitkiezen. Wij hebben een onafhankelijke zorgvergelijker die tientallen zorgverzekeraars vergelijkt. Je kunt verschillende goedkope zorgverzekeringen op een rijtje zetten en degene uitpikken die het beste bij jouw wensen past.

 

Wat maakt een zorgverzekering goedkoop?

Welke zorgverzekering nou precies de goedkoopste is, zal allereerst afhangen van jouw situatie. Wil je je hele gezin in één keer verzekeren, dan sluit je de goedkoopste zorgverzekering wellicht af bij een andere zorgverzekeraar dan wanneer je alleen woont. Ben je een student, dan kan je op zoek gaan naar een speciale goedkope zorgverzekering voor studenten. Ook wanneer je net 18 geworden bent en niet meer deel wilt uitmaken van het zorgpakket van je ouders, kan je kiezen voor een op maat gemaakt zorgverzekering voor 18-jarigen. Welke nou net de goedkoopste zorgverzekering van Nederland is, hangt dus vooral af van jouw persoonlijke situatie.

Verder moet je bij het berekenen van de goedkoopste zorgverzekering rekening houden met enkele specifieke factoren die jij belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld een goedkope zorgverzekering met tandarts (en orthodontie) of fysiotherapie, dan betaal je daar wellicht een meer voor.

 

Zorgcollectief maakt het goedkoper

De goedkoopste zorgverzekering in Nederland vind je soms door te kiezen voor een zogenaamd zorgcollectief. Dat is een organisatie die op collectieve basis verzekeringen afsluit en op die manier een heel aantrekkelijke prijs kan aanbieden. Bij deze collectieven heb je niet altijd even veel keuze, maar je kunt er vaak wel een erg goedkope zorgverzekering mee afsluiten.

Dit is de beste zorgverzekering voor studenten

Wanneer je 18 wordt moet je verplicht een eigen zorgverzekering nemen, of je nou student bent of niet. Wanneer je student bent blijven de gewone regels voor zorgverzekeringen wel gelden, maar toch is het vaak voordeliger om een speciale zorgverzekering voor studenten af te sluiten. Op die manier geniet je van een voordelige prijs die speciaal op jouw financiële en sociale situatie is aangepast.

 

Studenten krijgen goedkope zorgverzekering

Studenten zijn een belangrijke doelgroep voor veel zorgverzekeraars. Vaak doen de verzekeraars dan ook extra hun best om de goedkoopste zorgverzekeringen voor studenten aan te bieden, zodat ze potentieel trouwe klanten voor de rest van hun leven kunnen werven. Daar kan jij als student natuurlijk handig een graantje van meepikken want je hoeft maar net zo lang bij de zorgverzekeraar te blijven als je zelf wilt. Je kan één keer per jaar (voor 1 januari) overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar.

 

Als student besparen op de zorgverzekering

De goedkoopste zorgverzekering voor studenten voor 2015 vind je door een online zorgvergelijker te raadplegen. Op onze website vind je een onafhankelijke vergelijker die gespecialiseerd is in het vergelijken van zorgverzekeringen en speciaal kan worden toegespitst op het vergelijken van zorgverzekeringen voor studenten. Neem daar dus vast een kijkje wanneer je op zoek bent naar het beste aanbod. Enkele verzekeraars die een speciale studentenzorgverzekering hebben zijn VGZ, Menzis en Rabobank. Vaak liggen de premies van zo’n speciale zorgverzekering voor studenten lager dan bij gewone zorgverzekeringen. Omdat je als student vaak geen groot inkomen hebt is ook de inkomensafhankelijke bijdrage bij zo’n verzekering niet erg groot.

 

Studeren in het buitenland

Een zorgverzekering voor studenten die in het buitenland studeren of daar stage lopen blijft eigenlijk net hetzelfde. Je zorgverzekering die je in Nederland afsloot, blijft gewoon doorlopen. Je blijft dus gewoon verzekerd in Nederland, met alle voordelen van dien. Let wel op, als je niet alleen studeert in het buitenland, maar er ook werkt of als je ouder bent dan 30, dan vervalt je Nederlandse studenten verzekering.

Waarom is een zorgverzekering nodig?

De zorgverzekering is in Nederland verplicht. Sommige mensen stellen zich weleens de vraag waarom dit zo is. Waarom betalen we voor allerlei zorgkosten die we eigenlijk niet nodig hebben? Veel mensen die kerngezond zijn vragen zich af waarom ze een behoorlijk deel van hun inkomen moeten afstaan aan een verzekeraar die ze eigenlijk niet nodig hebben.

 

Het antwoord

Er is een heel eenvoudig antwoord op de vraag “Waarom is een zorgverzekering nodig?” en dat antwoord luidt: “Omdat het zo in de wet staat.” Een kritische geest zal daar echter geen genoegen mee nemen, en dus moeten we wat dieper gaan.

In de eerste plaats berust de verplichting tot verzekering op een gevoel van solidariteit. Probeer jouw bijdrage aan de zorgverzekering niet te zien als jouw persoonlijk betaling voor een dienst of een product zoals je dat bij de supermarkt zou doen, maar eerder als een steentje dat je bijdraagt tot het collectieve welzijn van alle Nederlanders. Met het geld dat jij betaalt, zullen immers veel andere mensen geholpen worden. Mochten zorgverzekeringen niet verplicht zijn, dan zouden onverzekerde mensen met ernstige ziektes zich wellicht blauw betalen aan de medische kosten (zoals in de Verenigde Staten niet zelden het geval is). Dat soort nachtmerrie-situaties heb je in Nederland niet, en dat is simpelweg omdat er een wet is die zegt dat iedereen zijn steentje moet bijdragen aan de zorg die alle inwoners van het land nodig hebben.

Bovendien, zelfs wanneer je op dit moment in je leven niet erg veel “krijgt” van je zorgverzekering, simpelweg omdat je kerngezond bent, wil dit niet zeggen dat het altijd zo zal blijven. Tijdens een lange periode van ziekenhuisopnames of ziektes mag men blij zijn met een zorgverzekering, het alternatief kan een dure kostenpost worden.

Direct de zorgverzekering berekenen voor 2015

De premie van je zorgverzekering berekenen is een belangrijke eerste stap in het vinden van de beste zorgverzekering. Dat kan een hele klus zijn, want sinds de markt in Nederland is vrijgemaakt voor concurrentie tussen verschillende verzekeraars is het niet altijd even eenvoudig om door de bomen het bos te zien. Gelukkig vind jij op onze website een tool die jou hier uitstekend bij zal helpen. Je vult gewoon je gegevens (geboortedatum, woonplaats, etc.) in en duidt aan wat voor zorg je verwacht van jouw verzekering, en wij berekenen voor jou de premies van alle verschillende zorgverzekeringen in Nederland.

Kosten van de verzekering berekenen

De kosten van een zorgverzekering berekenen kan op verschillende manieren worden aangepakt. Wanneer je wat rond zoekt op internet kom je zonder twijfel enkele websites tegen waarop je de premie van je zorgverzekering kan berekenen voor 2015, maar let goed op dat je een echte onafhankelijke website gebruikt. Ga je bij een website van één bepaalde zorgverzekeraar, dan is de kans groot dat ze enkel hun eigen premies in de lijst met uitkomsten zullen weergeven. Laat je dus niet vangen en kies voor een website die niet geassocieerd is met een zorgverzekeraar maar die volledig onafhankelijk is. Op onze website vind jij een 100% onafhankelijk overzicht van tientallen zorgverzekeraars.

Hoe duur wordt de verzekering in 2015?

Zo bereken je in een mum van tijd op een eerlijke en efficiënte manier de goedkoopste zorgverzekering. De zorgvergelijker op onze website is een ideaal startpunt om je zoektocht naar de goedkoopste zorgverzekering te starten, vul eenvoudig jouw gegevens in en vergelijk de zorgverzekeraars. Jij kunt de uitkomst sorteren op talloze elementen, waaronder prijs, service, dekking, contractduur en eventuele extra’s. Zo weet jij altijd zeker dat jij voor de juiste verzekering bij de beste verzekeraar zult kiezen en gebruik kunt maken van een ideale dekking wanneer dit nodig is.

Premie van de zorgverzekering in 2015

Je hebt misschien al gemerkt dat de premie die je voor je zorgverzekering betaalt in 2014 erg kan verschillen tussen de verschillende verzekeraars. Het is soms een groot karwei om de premie van je zorgverzekering voor 2014 te berekenen. Tocht loont het steeds de moeite, want met deze berekening kun je meteen enkele honderden euro’s per jaar uitsparen. En dat is erg handig meegenomen. Bereken de premie van je zorgverzekering voor 2015 dus snel en je kan er in de toekomst de vruchten van plukken.

Veranderingen premies zorgverzekering

De premies van zorgverzekeringen veranderen bijna ieder jaar. Dat komt doordat er nog elk jaar aan de wetten wordt gesleuteld die bepalen wat een zorgverzekering nou wel of niet mag en moet doen. Als je al jarenlang bij dezelfde zorgverzekeraar zit en je let niet goed op, dan kan het dus gebeuren dat jouw verzekering helemaal niet zo voordelig is als deze enkele jaren geleden was. Een nieuwe premie voor je zorgverzekering in 2015 berekenen kan dan ook veel voordeel opleveren, en er zijn verschillende tools die je daarbij kunnen helpen.

Opbouw premie zorgverzekering

Allereerst moet je goed begrijpen hoe de premie van je zorgverzekering precies is opgebouwd. In 2014 is de nominale premie van je zorgverzekering onafhankelijk is van je inkomen, maar het kan verschillen per verzekeraar. Daarbovenop komt een extra premie die afhankelijk is van je inkomen: wie meer verdient, moet meer betalen. Verder zijn er nog allerlei kortingen en speciale tarieven voor mensen die collectief dezelfde verzekering afsluiten. Dit heet collectiviteitskorting.

Er zijn veel websites die je een duidelijk overzicht geven van alle premies van zorgverzekeringen in 2015. Op onze hoofdpagina vind jij een duidelijk overzicht van tientallen zorgverzekeraars die wij op maat kunnen vergelijken op basis van jouw wensen en informatie. Vul jouw gegevens in en bekijk direct welke zorgverzekering de juiste keuze is.

Zorgverzekering opzeggen en overstappen

Van zorgverzekering overstappen is een stap die vaak de moeite waard is. Elke zorgverzekering werkt net een klein beetje anders, maar dat beseft niet iedereen. Je huidige zorgverzekering opzeggen kan je heel wat geld besparen wanneer je een verzekering kiest die past bij jouw medische en financiële situatie. Vaak krijg je bij het overstappen van zorgverzekering ook een cadeau van je nieuwe verzekeraar. Handig meegenomen dus!

Voordat je de zorgverzekering opzegt

Wil je van zorgverzekering overstappen, dan zijn er wel enkele praktische dingen waar je op moet letten. Veel mensen vragen zich bijvoorbeeld af tot wanneer overstappen van zorgverzekering mogelijk is. Het is maar één keer per jaar mogelijk om van zorgverzekering te veranderen. Je kan van zorgverzekering overstappen tot 1 februari ieder jaar, maar je moet je vorige zorgverzekering wel opzeggen voor 1 januari. Wil je in 2014 van zorgverzekering overstappen voor het volgende jaar, dan moet je er dus snel bij zijn. Je huidige zorgverzekering moet opgezegd worden voor 1 januari 2015 en je nieuwe zorgverzekering moet afgesloten zijn voor 1 februari 2015.

Er zijn wel enkele uitzonderingen waarbij je zorgverzekering kan opzeggen na 1 januari, bijvoorbeeld bij scheidingen waardoor de verzekeringssituatie plots kan veranderen, maar ook voor militairen die uit dienst treden, buitenlanders die in Nederland komen wonen en kinderen die meerderjarig worden gelden uitzonderingen.

Overstappen naar andere zorgverzekeraar

Je zorgverzekering opzeggen doe je met een brief aan je huidige zorgverzekeraar. Vaak kan het ook online. Dit moet je doen voor 1 januari tenzij je binnen bovengenoemde uitzonderingen valt. De zorgverzekering opzeggen is trouwens niet altijd het gevolg van een overstap. Ook bij een emigratie moet je de zorgverzekering opzeggen. Je zegt je zorgverzekering op voor je vertrek naar het buitenland, zodat je al dat papierwerk niet met je verhuizing hoeft te combineren. Sommige mensen kiezen voor een tijdelijke expat-verzekering totdat ze volledig gevestigd zijn in het buitenland, maar die keuze ligt in de handen van de verzekerde zelf.

Direct uw zorgverzekering vergelijken

Bij de zoektocht naar de beste zorgverzekering is het belangrijk dat je verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijkt. Wanneer je een goed beeld hebt van het aanbod van verschillende zorgverzekeraars dan kun je op basis van die informatie een keuze maken die past bij jouw medische en financiële situatie. Zo vind je in een mum van de tijd de beste (en goedkoopste) zorgverzekering die bij jou past.

 

Zo vergelijkt u de zorgverzekering

Je zorgverzekering vergelijken voor 2015 kan je op verschillende manieren doen. De eerste, en wellicht minst efficiënte manier, is om af te gaan op folders, reclame en andere eenzijdige informatie. Verder kan je altijd advies vragen aan vrienden of familieleden. Misschien hebben zij wel een erg voordelige zorgverzekering die ook voor jou goed kan uitkomen. Ook consumentenprogramma’s als Radar (TROS) en Kassa (VARA) vergelijken zorgverzekeringen om er de beste uit te kiezen. Ze letten daarbij niet alleen op de prijs, maar ook op kwaliteit.

De beste keuze maak je echter wellicht wanneer je beroep doet op een onafhankelijke organisatie om de verschillen tussen zorgverzekeraars handig op een rijtje te zetten. Met onze zorgvergelijker [HOMEPAGE] kan je makkelijk zorgverzekeringen vergelijken en de beste uitkiezen. Wij hebben een overzicht dat zich richt op het vergelijken van zorgverzekeringen voor studenten, dus als je student bent, moet je daar zeker een kijkje nemen.

 

Bereken eenvoudig uw besparing

Onze website specialiseert zich in zorgverzekeringen en voorziet u van het juiste advies om de beste keuze te maken. Wij helpen u om de zorgverzekeringen te vergelijken op verschillende factoren. Het is altijd handig om ook van die factoren op de hoogte zijn, want zo kun jij goedkope zorgverzekeringen vergelijken

Wil je zorgverzekeringen vergelijken voor 2015, dan vind jij op de homepagina een overzicht met informatie die altijd up-to-date is. Wil je overstappen van zorgverzekering, dan moet je voor 1 januari je vorige zorgverzekering opzeggen.